098 9638861 nikola@duper.org
Select Page

Snimanje apartmana

Kada, nakon velikog ulaganja i truda, dobijete kvalitetnu kuću ili apartman za iznajmljivanje besmisleno je ne investirati i u dobru fotografiju, koja će dostojno predstavljati nekretninu koju nudite u najam.
Odavno je rečeno da jedna slika vrijedi 1.000 riječi pa će dobar prikaz interijera i eksterijera sigurno doprinijeti interesu klijentele.
U galeriji možete vidjeti izbor fotografija koje sam snimio zadnjih godina.
Ispod galerije je i nekoliko promotivnih videa koji nemaju veliku cijenu a efikasni su u stvaranju kvalitetnog dojma o vašem apartmanu ili kući.

I, naravno, na kraju pitanje svih pitanja :).
Koliko to košta?
S obzirom da predmet snimanja može biti sve od sobice do luksuzne vile jednostavno je zaključiti da su potrebe, a samim tim i količina posla dramatično različiti.
Zato je moj cjenik izuzetno jednostavan:
Snimanje vaše nekretnine će vas koštati točno koliko naplatite jedan dan u njoj u punoj sezoni.
Na primjer, ako imate dva apartmana, jedan mali od 70 eura i jedan veliki od 150 eura dnevno, fotografije za oba će vas koštati 220 eura.
Ako želite i snimanje dronom to je dodatnih 150 eura.
Kratak video, sličan onima koje vidite iznad, košta 200 eura.

S obzirom da nećete snimati češće od jednom u 5 godina investicija je prihvatljiva jer će bitno popraviti vaš marketing.

Nekoliko važnih savjeta:

  • Apartman mora biti pripremljen za snimanje kao da dolaze gosti. Što više paženje posvetite detaljima i općenito estetici i fotografije će biti bolje.
  • Nemojte da na fotografiji bude nešto što gosti u stvarnosti neće dobiti, sigurno će se žaliti i možete dobiti lošiju ocjenu.
  • Lijepo je vidjeti cvijeće, nekoliko knjiga, zdjelu s voćem na stolu, voćni sok, kafa, par kroasana. To su detalji koji će učiniti apartman “toplijim” i privlačnijim.

Vodite računa i o eksterijeru, naročito ako se snima i s dronom. Snimanje vani je najbolje od travnja pa dalje kada je okoliš zeleniji i oku privlačniji.

Odlučiti ćemo dan snimanja prema vremenskoj prognozi, fotografije su puno ljepše s plavim nebom. U slučaju da ipak vrijeme ne bude prema prognozi pomaknuti ćemo snimanje za prvi sljedeći sunčani dan.

Zapravo, sve je vrlo jednostavno, pogledajte kritički na smještaj koji nudite i učinite ga što privlačnijim vama samima, tada će i gosti biti zadovoljni.